Schrijf je boek

Schrijf je boek

Voor iedereen met schrijfaspiraties heeft uitgeverij Thema Schrijf je boek op de markt gebracht, het zelfhulpboek voor (toekomstige) schrijvers.

Hoe zorg je ervoor dat je droom: het schrijven van een verhaal, misschien zelfs een boek, uitkomt? Daarvoor zul je ooit eens met je hoofd uit die wolken moeten komen en aan het werk gaan.

Hans Koenen

Vorige week nam ik de berichten op mijn LinkedIn-tijdlijn door, toen ik stuitte op een filmpje dat Hans Koenen had gepost. Hij werkt bij Thema, een uitgeverij die ik al een tijdje volg. We hebben op de laatste Vers voor de Pers kennisgemaakt. Ik vond zijn enthousiasme over het boekenvak en over schrijven verfrissend.

Schrijf je boek (boektrailer) stond er in de linkeronderhoek. Mijn interesse was gewekt. Ik zag bovendien dat het maar 1 minuut 15 duurde, dus klikte ik. Nu kan ik meteen vertellen wat mijn ervaring was, maar het zegt natuurlijk veel meer als je het zelf even bekijkt.

Schrijf je boek

 

Sterk

Uiteindelijk was ik dus wel iets meer tijd kwijt, dan 1 minuut 15. Na afloop componeerde ik namelijk direct een mailtje naar de PR-afdeling van de uitgeverij, want dit boek wilde ik per se bespreken op mijn RedactieKrachtBlog. Geweldig sterk dat je met een filmpje zoiets voor elkaar krijgt! Is het je opgevallen dat het boek zelf niet een keer in beeld komt?

Associaties

Tja, en toen haalde ik Schrijf je boek uit de envelop. Bedenk wel: ik had het nog helemaal niet gezien, hè!? Ik moet eerlijk zijn: het omslag viel me tegen. Vermoedelijk is het geënt op die ouderwetse schoolschriften: met draadjes vastgenaaid lijntjespapier in een grof, houthoudend kaftje dat viltachtig zacht aanvoelde onder je lagereschoolvingers. Maar die oude schriftjes associeer ik met de kleur groen, niet met dit onbestemde bruin. Wel mooi is dat de titel er met spotvernis is opgespoten. De fijne inktvlekjes ernaast roepen een bijzonder levendige herinnering op aan de kroontjespen.

Hoe zou het ruiken? Op het moment dat het omslag onder mijn neus zweefde, realiseerde ik me ineens wie de schrijver is…

Goed cadeau

‘Dit is het boek dat écht helpt en inspireert bij het schrijven van je boek.’ Toen ik de achterplattekst las moest ik denken aan de reacties van de mensen in het filmpje. Die hadden me ervan overtuigd dat dit boek het recenseren waard zou zijn, me ertoe aangezet direct een exemplaar aan te vragen. Nu was het uur van de waarheid aangebroken. Met hooggespannen verwachtingen sloeg ik Schrijf je boek open. Al bladerend realiseerde ik me dat er niets teveel is gezegd. ‘Dit zou weleens een goed cadeau voor mij kunnen zijn.’ Inspiratie, aansporing en hulp om de droom van een eigen boek waar te maken. Hét zelfhulpboek voor (toekomstige) schrijvers. Geen woorden maar daden dekt de lading in dit geval niet, woorden én daden. Daar gaat het hier om!

Groet,

 

 

 

13 maart 2015 | Marja Duin leest


Deze blog is bedoeld om iedereen die schrijft te helpen, dus ken je iemand die er iets aan heeft? Stuur de link gerust door of deel hem via Twitter/Facebook/ LinkedIn. Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Drop ze in de replybox hieronder en ik antwoord zo snel mogelijk.

Bel of mail me!

Nieuwsgierig wat RedactieKracht voor je kan doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *