Marja Duin

Enthousiast, betrokken, kleurrijk, analytisch, nauwgezet, daadkrachtig, no-nonsense

Al mijn hele leven luister ik naar verhalen, proef ik de geschiedenis achter voorwerpen, ruik ik de historie van huizen en verzin ik de gesprekken die mensen voerden terwijl ze poseerden voor foto’s. In mijn ideale wereld kan iedereen zijn verhaal in geuren en kleuren doen. Ieder mens, elke organisatie, elk bedrijf.

Marja Duin

Verhalen brengen mensen dichter bij elkaar

Elk verhaal verdient een publiek. Ik kan er slecht tegen als verhalen niet goed uit de verf komen. Daarom ben ik tekstschrijver en redacteur. Ik help verhalenvertellers. Zodat ze optimaal zichtbaar worden en op hun waarde geschat. Zodat ze dichter bij hun publiek komen.

Marja Duin: visie op communicatie

Er zit veel kennis in bedrijven en organisaties, er zijn veel verhalen te vertellen. Via je website, blogs, nieuwsbrieven, socialmediaposts of jaarverslag. Als die uitingen de eigenheid van jouw organisatie meedragen, scherpen ze het beeld dat mensen hebben aan. Waarmee je bedrijfsverhaal beter blijft hangen.

Mijn opdrachtgevers zijn heel gevarieerd: van beginnende schrijvers tot zzp’ers, van uitgevers tot rozenkwekers, van goededoelenorganisaties tot softwarehouses. Ik vind het fijn om steeds in een nieuwe wereld te duiken. Omdat ik dan in de schoenen sta van een potentiële klant die het verhaal van de organisatie nog niet kent. De verhaallijn wordt daarmee heel snel duidelijk.

Persoonlijk

Mijn professionele loopbaan was divers. Van psychiatrisch verpleegkundige tot content manager. Ik schreef voor drogisterijvakbladen maar was ook redacteur bij een literaire uitgeverij. Communicatie, tekst heeft wel altijd een plek gehad in mijn werk. En nu ben ik zelfstandig ondernemer.

Naast tekstschrijver en redacteur ben ik echtgenote, moeder, bonusmoeder, bonusoma, dochter en vriendin. Ik zing graag, houd van kunst, theater, lezen en schrijven, maar ik neem ook regelmatig tijd om te sporten: tennis en wandelen. Verder geniet ik erg van kleur. Dat zie je niet alleen terug in mijn kleding, ik houd ook van breien en haken en ik ontwerp en maak regelmatig kostuums. Ik verwerk daarnaast oude knopen en kralen tot kettingen, armbanden en ringen. Een nieuw leven geven aan afgeschreven materialen is sowieso iets waar ik blij van word. En ten slotte houd ik ervan om situaties van een ongebruikelijke kant te bekijken, zo houd ik een frisse blik op de wereld.

Mocht je meer over me willen weten, aarzel niet contact op te nemen, of meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsflits!

Hartelijke groet,

Marja Duin

 

 

 

Wil je handige tips ontvangen?

  • zakelijk bloggen template

Voor ons theater in Castricum schrijft Marja tot de verbeelding sprekende, enthousiasmerende interviews en persberichten over onze voorstellingen. En de ‘kop’ die ze aan die artikelen geeft, is altijd zo treffend.

Anita Mooiweer - Theater Koningsduyn