De vindbaarheid van je bedrijf schuilt in longcopy

‘Hoe korter de tekst, hoe duidelijker.’ Dat is belangrijk voor de bezoekers van je website. Maar als het gaat om je vindbaarheid moet je Google een plezier doen. Die waardeert longcopy. Teksten die kwaliteit hebben, die de websitebezoeker toegevoegde waarde bieden. Dus wil je de vindbaarheid van je website verbeteren, voeg dan ook een aantal pagina’s toe met langere teksten. RedactieKracht helpt je er graag mee.

Longcopy

Wat is eigenlijk longcopy?

Als je denkt aan je website, zijn zakelijke blogs, klantverhalen, interviews, how-to’s of achtergrondreportages belangrijke vormen van langere content. Maar langere teksten vind je natuurlijk ook in printvorm: whitepapers, jaarverslagen, brochures en – de ultieme longcopy – een boek of e-book.

Lekker lezen

De structuur, de inhoudsopgave, is heel belangrijk bij omvangrijkere schrijfprojecten. Als die eenmaal staat, wordt schrijven al eenvoudiger. En dan kom je op het volgende punt. Longcopy op de website moet niet alleen inhoudelijk waarde toevoegen (voor Google dus) maar het is ook belangrijk dat de lezer er iets aan heeft. Je tekst moet lekker weglezen. Met een scheut RedactieKracht gaat dat zeker lukken!

Je eigen kopij, je eigen sfeer

Natuurlijk moet longcopy de sfeer van jouw bedrijf uitstralen. Ook langere teksten moeten bijdragen aan jouw bedrijfsverhaal. Daarom is het helemaal niet gek als je zelf begint met schrijven. Maar je kunt me ook inschakelen om het concept te bedenken of het hele schrijfproject voor je uit te voeren.

Dus heb je behoefte aan teksten die de vindbaarheid van je website ten goede komen, loop je rond met plannen voor een boek of loop je juist vast? Bel of mail me, dan kijken we wat ik voor je kan doen.

groet,

 

Wil je handige tips ontvangen?

  • zakelijk bloggen template