Stichting Vastenactie - Marja Duin RedactieKracht

Teksten voor digitaal donateursmagazine

Sinds drie jaar werk ik voor Stichting Vastenactie. Onlangs schreef ik teksten voor hun nieuwe digitale donateursmagazine. Een prachtige project. De uitgekiende combinatie van foto’s, video en tekst brengt namelijk het werk dat Vastenactie ondersteunt in verre landen heel dichtbij.

Solidariteit

Vastenactie is een rooms-katholieke organisatie die geld inzamelt voor mensen in ontwikkelingslanden. Wat mij aanspreekt is dat solidariteit centraal staat in hun werk. Met mensen in nood, ongeacht hun geloof, sekse of afkomst. Daarbij werken ze altijd samen met projectorganisaties ter plaatse. Ze doneren niet alleen maar geld, maar streven ernaar dat mensen leren zichzelf en hun families te onderhouden. Gericht op de langere termijn dus. Maar kijk zelf eens. Je kunt het digitale donateursmagazine hier inzien.

Stichting Vastenactie

De Stichting Bisschoppelijke Vastenactie (BVA) is in 1961 opgericht in opdracht van de Nederlandse Bisschoppen. Het doel is mensen te ondersteunen, die zich inspannen voor een rechtvaardiger, humaner en welvarender samenleving in ontwikkelingslanden. De belangrijkste campagne is de gelijknamige Vastenactie, daaraan helpen ieder jaar duizenden vrijwilligers mee. De Stichting organiseert ook Adventsactie, Noodactie en Scholenactie.

Contactpersoon

Voor de projecten werk ik samen met Hanneke Verwimp, medewerker Traffic & Communicatie. Maar mijn contactpersoon bij Stichting BVA is Margot de Zeeuw, hoofd Marketing & Communicatie.

Teksten voor digitaal donateursmagazine

Titel van het project

Digitaal donateursmagazine

Opdrachtgever

Margot de Zeeuw

In Marja hebben we een nauwgezette redacteur gevonden. We vertrouwen haar met een gerust hart de teksten voor onze nieuwsbrieven toe.

Margot de Zeeuw - Stichting BVA