Marja Duin RedactieKracht Raet

Interim-contentmanager op marketing/communicatie

De afdeling corporate communications van Raet miste een contentmanager. Van juni 2016 tot september 2017 heb ik die plek opgevuld.Behalve dat ik de dagelijkse schrijf- en redactie werkzaamheden voor de afdeling marketing/communicatie verrichtte, werkte ik mee aan twee edities van het jaarlijks onderzoek Raet HR Benchmark. Ik schreef daarvoor blogs en klantinterviews, en redigeerde het onderzoeksrapport. En het doet me veel plezier dat ik ook dit jaar weer mijn bijdrage ga leveren.

HR software en services

RAET levert sinds 1965 HR software en services aan profit en non-profitorganisaties in Nederland en is sinds een aantal jaren ook in toenemende mate internationaal actief. De afdeling corporate communications werkt nauw samen met marketing, daarom ben ik voor beide afdelingen ingezet als tekstschrijver. Dat varieerde van het schrijven van whitepapers, rondetafelgesprekken, maar ook persberichten, jaarverslagen, webberichten, blogs en social media berichten. Ik vond het heerlijk om te mogen werken met zo’n variatie aan media en onderwerpen.

Raet HR Benchmark

Het Raet HR Benchmark onderzoek werd in 2017-2018 voor de tiende keer gehouden. Dit jubileum vroeg natuurlijk om een bijzonder rapport. Het bestond niet alleen uit een papieren rapportage, er waren ook digitale rapporten, infographics en een geweldige campagnesite. Die natuurlijk allemaal mooi op elkaar aansluiten. Ik heb meegedacht over de richting van het onderzoek en heb interviews afgenomen met 15 klanten uit allerlei sectoren: onderwijs, gezondheidszorg, gemeentelijke en provinciale overheden, de reiswereld, maar ook productiebedrijven. Die interviews zijn in allerlei onderdelen van het Benchmark-project opgenomen.

Contactpersoon

Op de afdeling corporate communications was Maartje Grossouw mijn manager. Toen ik eenmaal was ingewerkt kon ik mijn werkzaamheden zelfstandig uitvoeren en inrichten, een klein overlegje ter afstemming was meestal voldoende. Maartje was project-manager voor de Raet HR Benchmark.

Interim-contentmanager op marketing/communicatie

Titel van het project

Raet HR Benchmark

Opdrachtgever

Maartje Grossouw

Marja is een heel waardevolle aanvulling op je team, omdat ze naast een gouden pen ook een creatieve geest heeft waardoor ze zaken van een andere kant bekijkt. Hierdoor geeft ze je goede teksten, maar ook nieuwe inzichten.

Maartje Grossouw - Raet