Communicatie van De Oude Keuken

Communicatie van De Oude Keuken

De Oude Keuken biedt opleiding en werk aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Ik ondersteun de communicatie van De Oude Keuken.

Twee ondernemingen ineen

Een sociaal ondernemer moet van alle markten thuis zijn, daar kan Brigitte van Campen over meepraten. Al meer dan tien jaar runt ze een restaurant/grand café De Oude Keuken, onder het motto ‘Bijzonder in alle opzichten’. Op Landgoed Duin en Bosch, in Castricum kunnen gasten genieten van lekkere koffie en eerlijke gerechten. Terwijl de leerling-medewerkers werkervaring opdoen, zodat ze hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Het zijn eigenlijk twee ondernemingen ineen: horeca en opleiding, commercieel en zorg/onderwijs.

Communicatie van De Oude Keuken

Twee ondernemingen ineen, betekent ook dat De Oude Keuken meerdere stakeholders heeft. Niet alleen de gasten, ook de leerling-medewerkers en vrijwilligers. Je hebt de begeleiders op de werkvloer, maar ook de opleidingsinstellingen. Het stichtingsbestuur, maar ook gemeenten in de omgeving. Er zijn de duurzame leveranciers, maar ook collega sociaal ondernemers. En als middelpunt van de buurt staat De Oude Keuken ook middenin de samenleving. Je begrijpt wel dat de communicatie van De Oude Keuken essentieel is. Daar mag ik regelmatig aan meewerken.

Website, nieuwsbrief en persberichten

Er is een prachtige wijk verrezen op het landgoed, waar veel jonge gezinnen wonen. En op het zonnige terras van De Oude Keuken strijken elke dag wandelaars en fietsers neer. In het weekend klinkt er regelmatig muziek en in het restaurant kunnen gasten genieten van steeds wisselende exposities. Publiciteit blijft een belangrijke manier om mensen te trekken en te binden. De Oude Keuken heeft een levendige website. Enthousiaste vrijwilligers en medewerkers zorgen voor een bloeiende activiteit op Facebook en Instagram. De bedrijfspagina op LinkedIn zorgt voor de connectie met collega ondernemers en professionele stakeholders. En regelmatig gaat er een nieuwsbrief uit met nieuws en weetjes. Net als persberichten naar de plaatselijke krantjes en flyers naar plekken waar veel toeristen komen. Ik vind het fijn dat ik mijn vakkennis hier kan inzetten.

Communicatie van De Oude Keuken

Titel van het project

Communicatie van De Oude Keuken

Opdrachtgever

Brigitte van Campen

Het is bijzonder prettig samenwerken met Marja. Ten eerste staat ze altijd meteen voor ons klaar en is zij bijzonder flexibel. Ze denkt mee over ons communicatieplan en zet dit om in rake teksten die de juiste snaar raken. Samen met vormgever Gaia-lab weet Marja een mooi en juist beeld naar buiten te brengen van De Oude Keuken. Dit is zeker niet eenvoudig vanwege onze bijzondere doelstelling en mijn bijzonder kritische blik.  Redactiekracht doet het!

Brigitte van Campen - De Oude Keuken