Incredible Roses

Communicatie Incredible Roses

Willianne Sluiter verzorgt zelf de selectie, teelt, marketing en verkoop van haar eetbare rozen. Teksten voor website en verpakkingen mocht ik schrijven.

Incredible roses

Sinds 2016 bouwt Willianne Sluiter aan haar bedrijf Incredible roses. Ze selecteert en teelt verse eetbare rozen die kleur, smaak en voedingswaarde geven aan allerlei gerechten. Ze doet bijna alles zelf, maar werkt daarbij graag nauw samen met specialisten, zoals plantenveredelaars, smaakpanels en onderzoeksinstituten. Toen de tijd voor marketing, promotie en verkoop was aangebroken koos ze mij als tekstschrijver voor de communicatie over de eetbare rozen. Een nieuwe wereld vol kleur, geur en smaak ging voor me open!

Rozen proeven

Teksten die foto’s ondersteunen en mensen ‘lekker maken’, verleiden om die rozen te gaan proeven. Schrijven in geuren en kleuren – dus – was mijn idee toen ik me voorbereidde op deze opdracht. Maar de teksten moeten wel passen binnen het concept dat Willianne zelf heeft over haar bedrijf. Aansluiten bij de richting die ze zelf in haar hoofd heeft. We bleken daarover goed van gedachten te kunnen wisselen. Omdat ik altijd zelf wil ervaren waarover ik schrijf, reisde ik af naar Opheusden. Waar ik Willianne interviewde en mijn zintuigen goed de kost gaf. Op basis daarvan heb ik webteksten geschreven en een biografie van Willianne. Deze liggen weer aan de basis van flyer- en verpakkingsteksten en persberichten.

Contactpersoon

Willianne is op alle fronten de drijvende kracht achter en het gezicht van Incredible roses. Ze heeft ondertussen zeven verschillende rozen in haar assortiment, waarmee ze de horecamarkt als eerste benadert. Lag de uitdaging in eerste instantie bij het leveren van de rozen, dat is verschoven naar inspireren. Want hoe kan een kok, patissier of bakker de bloemen verwerken? Dus zijn er nu ook een receptenboek, rozenlikeur, rozenijs, -chutney en -bonbons… Neem zelf eens een kijkje op de website.

 

Communicatie Incredible Roses

Titel van het project

Communicatie Incredible Roses

Marja luistert heel goed en vraagt door zodat ze zich een duidelijk beeld vormt van wat en hoe ik wil communiceren over Incredible roses. Dit resulteerde in mooie webteksten en een brochure voor klanten.

Willianne Sluiter - Incredible Roses