finetuning personal finance

Boeken over personal finance

Schrijven is belangrijk voor Iris Brik, drijvende kracht achter Fine Tuning personal finance. Ik ben al een aantal jaren haar schrijfcoach en redacteur.

Integer financieel advies

Fine Tuning Personal Finance BV is een Rotterdams bureau, gespecialiseerd in onafhanklijk financiële planning, echtscheidingsbegeleiding, financiële ontzorging bij wilsonbekwaamheid en estate planning (nalatenschapsplanning). De belangrijkste reden voor Iris Brik om haar bedrijf te starten was dat ze financieel advies anders wilde insteken dan de banken. Ze stelt in al haar adviezen het belang van haar klanten centraal. Niet zo gek dus dat ze veel vaste klanten heeft. Iris werd in 2005 uitgeroepen tot Financeel Planner van het jaar.

Boeken over personal finance

Naast haar advieswerk schrijft ze regelmatig columns en artikelen voor vakbladen en was ze als deskundige te zien in verschillende televisieprogramma’s. En ze heeft net haar derde boek voltooid. Onder het motto: je kunt meer financiële zaken zelf regelen dan je denkt, schrijft ze boeken over personal finance. In 2013 Keep it simple, de financiële schijf van vijf, in 2015 Advocaat van de duivel, een praktisch stappenplan voor als je gaat scheiden en – vers van de pers – vanaf 1 oktober 2018 is In 7 stappen naar een rijk leven verkrijgbaar. ‘Ben ik degene die ik wil zijn of ben ik degene geworden van wie ik graag wil dat anderen mij zo zien?’ vroeg ze zich een paar jaar geleden af. In antwoord daarop besloot ze het roer om te gooien. Met vallen en opstaan heeft ze haar doel bereikt: een rijk leven. Ook in dit laatste boek wijst Iris anderen de weg.

Schrijfcoach

Voor Iris is schrijven a way of life. Het is mooi om te zien hoe ze de vaardigheid in de loop der jaren steeds beter in de vingers krijgt. En als echte ondernemer geeft ze haar boeken zelf uit. Ondertussen heeft ze daarvoor een clubje specialisten om zich heen verzameld. Iris meldt zich met vaste regelmaat: ‘Ik heb weer een boek in gedachten, kunnen we daar eens over praten?’ Dan legt ze me voor wat ze heeft bedacht en gaat aan het schrijven. Regelmatig legt ze me stukken voor – die we dan later telefonisch bespreken – of ze maakt een afspraak om te sparren als het niet helemaal loopt. En steevast neemt ze een maand vrij om haar boek helemaal af te kunnen schrijven. Het schrijverschap is onlosmakelijk met haar verbonden.

Boeken over personal finance

Titel van het project

Boeken over personal finance

Opdrachtgever

Iris Brik

Marja is mijn steun en toeverlaat op schrijfgebied! Ik hoop nog vele boeken samen met haar te mogen maken…

Iris Brik - Fine Tuning Personal Finance