Bedrijfsverhaal vertellen

Bedrijfsverhaal vertellen

Webdesign aan Zee maakt mooie, goed functionerende websites, die ‘jouw bedrijfsverhaal vertellen’. Ik hielp met het eigen bedrijfsverhaal.

Je bedrijf naar een hoger niveau

Coen Hamelink (grafisch ontwerper) en Teunis van Wijngaarden (websitebouwer) startten in 2019 samen Webdesign aan Zee. Ze maken mooie, goed functionerende websites voor kleine en middelgrote organisaties. ‘Je krijgt een website die jouw verhaal vertelt. Die je bedrijf naar een hoger niveau helpt.’

Design, techniek en content

Coen en Teunis zijn er heel duidelijk over: een website moet meer zijn dan een online etalage, hij moet bijdragen aan het bedrijfssucces. Dat kan alleen als drie elementen optimaal zijn: het design, de techniek en de content. Het design moet aansluiten bij de huisstijl van de organisatie. De website moet draaien als een zonnetje en bezoekers moeten hun weg goed kunnen vinden. En ten slotte moeten foto’s en tekst de juiste sfeer uitstralen en het bedrijfsverhaal vertellen. Dit geldt dus ook voor hun eigen website. Nu beheersen Coen en Teunis design en techniek als geen ander. Willem Visser maakte de foto’s en voor de tekst vroegen ze mij. ‘Ieder zijn kracht.’

Bedrijfsverhaal vertellen

De webpagina’s stonden al in de grondverf. Het was duidelijk hoeveel ruimte ik waar had. Maar voordat ik begon zijn we met zijn drieën om de tafel gaan zitten. Wie zijn Coen en Teunis, wat voor organisatie is Webdesign aan Zee? Hoe gaan ze met hun klanten om, wat was het doel van de website? Kortgezegd: om het verhaal van Webdesign aan Zee te kunnen vertellen, moet je het kennen. Welke elementen zijn daarin voor Coen en Teunis cruciaal? Ook onderweg heb ik regelmatig even met ze gespard. Zo kwamen er korte, heldere teksten, vertellen de paginakoppen een verhaal op zich en is de toon van het verhaal consistent – met een zekere dosis humor.

 

Bedrijfsverhaal vertellen

Titel van het project

Bedrijfsverhaal Webdesign aan Zee

Opdrachtgever

Coen Hamelink en Teunis van Wijngaarden

Samenwerking met Marja is altijd erg prettig. Ze denkt mee, communiceert glashelder, maakt duidelijke afspraken en komt ze altijd na. En het belangrijkste: Marja schrijft inhoudelijk messcherpe teksten die perfect passen bij de uitstraling van een onderneming, voor zowel online als printed media.

Coen Hamelink - Webdesign aan Zee