Modron Moonflow

13 manen jaarboek

Caroline Groeneveld en ik kennen elkaar al heel lang. De afgelopen vier jaar heb ik haar jaarboek 13 manen om je dromen waar te maken geredigeerd.  Als acquirerend redacteur was ik heel teleurgesteld toen ik Carolines boek niet kon uitgeven. Mijn uitgever vond het niet commercieel genoeg.

Dat was een misrekening, want ze brengt sindsdien het boek uit in eigen beheer, in oplages waarbij elke uitgever zijn handen zou dichtknijpen. Enkele jaren later liepen we elkaar weer tegen het lijf. Nu had ik wel mijn handen vrij om haar te helpen en sindsdien doe ik dat. Tot ons beider genoegen!

Natuur als gids

Caroline is schrijver en online ondernemer. Op haar website zegt ze: ‘Ik help ondernemende vrouwen, die meer gericht zijn op anderen, en daardoor zichzelf zijn kwijtgeraakt, om met lef en vertrouwen hun eigen leven terug te vinden.’ Ze heeft een jaarprogramma dat teruggrijpt op het ritme van de natuur en de gestalten van de maan. Ieder jaar geeft ze in aansluiting hierop een jaarboek uit. Ik heb enorme bewondering voor de manier waarop ze steeds weer nieuwe accenten weet te leggen, zodat elk boek, ieder jaar weer zijn eigen karakter heeft.

Modron Moonflow jaarboek

Het Modron jaarboek kan als agenda als als dagboek worden gebruikt. Caroline streeft ernaar om qua vormgeving heel erg aan te sluiten bij de moderne tijd, wat best een uitdaging is voor een programma dat voortborduurt op de oude (Keltische) natuurgodsdiensten. Maar het lukt haar steeds weer, ook omdat ze het niet schuwt om hulp in te roepen van nieuwe vormgevers en marketingbureaus. Zo blijft een eeuwenoude wijsheid toegankelijk voor moderne vrouwen.

13 manen jaarboek

Titel van het project

Modron Moonflow

Opdrachtgever

Caroline Groeneveld

Als Marja met mijn teksten aan de slag gaat, worden mijn woorden verhalen met een gouden randje.

Caroline Groeneveld - Moonflow