Sterker communiceren met tekstredactie

Je komt ze tegen. Websites met spelfouten. Folders vol schreeuwende hoofdletters. Nieuwsbrieven met zoveel woorden dat het grijs je in slaap sust. Een goede tekstredactie helpt je dit soort ongerechtigheden voorkomen. En je zorgt er meteen voor dat je boodschap zo soepel mogelijk overkomt bij je publiek. Dat is tenslotte het doel van een zakelijke tekst.

 

Tekstredactie

Wat doen haperende teksten met een lezer?

Want wat doet zoiets met jou als lezer? Je herkent het vast wel: je irriteert je aan die missende t en surft verder. Je gooit de folder in de oudpapierbak omdat hij zeer doet aan je ogen. Je klikt de nieuwsbrief weg, hoewel je toch donateur bent van de stichting. Niemand heeft nog oog voor de boodschap als de tekst (de vorm) irriteert.

Weet wat je zeggen wilt

Ik vind het oprecht zonde van de moeite. Je begint toch aan die website, die folders of die nieuwsbrieven omdat je iets naar buiten wilt brengen. Een goede zakelijke tekst begint bij weten wat je zeggen wilt. Schrijf het op. Maarrrr: dit is pas je basistekst.

Zorg voor tekstredactie

Als je die basistekst voorlegt aan een professional, zal die je eerst het hemd van het lijf vragen. ‘Voor wie is hij bedoeld?’ ‘Wat wil je ermee bereiken?’ ‘Hoe sluit dit aan op je andere communicatiemiddelen?’ Om vervolgens met je basistekst aan het werk te gaan. Om je boodschap optimaal te verwoorden, zodat de tekst niet irriteert en je verhaal overkomt. Je tekst sterker communiceert.

Dus, wil je dat je zakelijke teksten professionaliteit uitstralen? Werk samen met een goede tekstredacteur. Dat geldt niet alleen voor je website of folder, maar ook voor je jaarverslag, een zakelijk blog of dat boek waarmee je je vakkennis wilt delen. RedactieKracht is gespecialiseerd in goede tekstredactie. Elk verhaal moet zo goed mogelijk worden verteld, laat al je moeite niet voor niets zijn.

Voeg een scheut RedactieKracht aan je teksten toe.

Bel of mail me gerust.

 

Als Marja met mijn teksten aan de slag gaat, worden mijn woorden verhalen met een gouden randje.

Caroline Groeneveld - Moonflow